Нефьодов очолить митницю - джерела / фото УНІАН

Перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов за результатами конкурсу займе посаду голови Державної митної служби.

Читайте такожСуд відмовив Насірову в припиненні конкурсів до податкової та митної служб

Про це повідомляє ЕП з посиланням на джерела в уряді та податковій.

Відео дня

За цими даними, податкову очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов, а його заступником стане Євген Бамбізов, який зараз перебуває на посаді заступника голови ДФС з приставкою "в. о.".

Конкурс закінчиться 23 квітня.

Нагадаємо, Комісія з питань вищого корпусу державної служби визначила по три претенденти на посади керівників державних податкової та митної служб. Кандидатами на посаду голови податкової служби стали заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор компанії «Стандарт-аудит» Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Кандидатами на посаду голови митної служби стали проректор Університету митної справи і фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та керівник громадської організації «Центр розвитку цифрової економіки» Андрій Саварець.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову та митну служби.

За інформацією Нацагентства України з питань державної служби, документи для участі в конкурсі на посади керівників податкової та митної служб подали 7 кандидатів.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.