Ілюстрація REUTERS

У конкурсі з відбору керівника Державної податкової служби України (ДПС) переміг заступник міністра фінансів Сергій Верланов, кандидатуру якого Комісія вищого корпусу державної служби рекомендує уряду затвердити на даній посаді.

Читайте такожМінфін заявляє про блокування конкурсу на посаду голови податкової служби через суд

Про це йдеться на сторінці Міністерства фінансів України в мережі Facebook з посиланням на результати сьогоднішнього завершального етапу конкурсного відбору.

Відео дня

До фінального відбору увійшли: заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, які у прямому ефірі представили членам конкурсної комісії свою програму розвитку податкової служби у вигляді презентації, а потім протягом години відповідали на запитання присутніх на конкурсі представників бізнесу, народних депутатів, експертів і членів комісії.

«Сергій Верланов отримав сумарно 16,45 балів, Сергій Петухов – 13,54 бала, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання. За результатами оцінювання кандидатів Комісія рекомендувала Кабінету Міністрів України призначити Сергія Верланова головою Державноі податковоі служби», - повідомили в Мінфіні.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити даний конкурсний відбір. У свою чергу, комісія повідомила про призупинення даного конкурсу до скасування відповідного рішення суду.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду голови митної служби, ними стали проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов і керівник громадської організації «Центр розвитку цифрової економіки» Андрій Саварець.