Суд призупинив конкурс з відбору глави митної служби / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби, повідомили в прес-службі суду.

Читайте такожПозов екс-голови ДФС Насірова не завадить реформу служби – міністр фінансів

"Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака про зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби. 17 квітня судом прийнято - задовольнити відповідну заяву про забезпечення позову зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів України", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Крім того, суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити даний конкурсний відбір.

У прес-службі пояснили, що, приймаючи рішення про задоволення заяви парламентарія, суд керувався тим, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливою, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат".

Крім того, суд врахував норми закону, на які посилався заявник, які, на його думку, були порушені при прийнятті та виконанні вищезгаданого розпорядження уряду про оголошення конкурсу.

Як повідомляв УНІАН, раніше Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому голові Державної фіскальної служби України (ДФС) Роману Насірову в припиненні конкурсів з відбору керівників податкової та митної служб.

Комісія з питань вищого корпусу державної служби визначила по три претенденти на посади керівників державних податкової та митної служб. Зокрема, кандидатами на пост глави податкової служби стали заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор компанії "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Кандидатами на посаду голови митної служби стали проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" Андрій Саварец.

Останній етап відбору у формі співбесіди запланований на 23 квітня, і в той же день конкурсна комісія має визначити кандидатів, яких рекомендуватиме уряду для призначення на відповідні посади.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.