Данилюк переконаний, що від співпраці з МВФ залежить ситуація в країні / фото УНІАН

Команда новообраного президента Володимира Зеленського розраховує на продовження співпраці з МВФ і очікує від уряду виконання своїх зобов'язань перед фондом, попри майбутні парламентські вибори.

Читайте такожУ Зеленського назвали пріоритети реформування фінсектора

Про це радник новообраного президента Олександр Данилюк повідомив журналістам.

Відео дня

"Ми розуміємо, що будь-яка загроза взаємодії з МВФ - це буде дестабілізація ситуації в країні. Тому позиція Володимира Зеленського, щоб цього не допустити. Є певні побоювання, що політичний процес відволікатиме уряд від виконання його основних завдань, особливо коли прем'єр-міністр Гройсман заявив, що він йде на вибори", - сказав Данилюк.

"Наша позиція: Володимир Зеленський наполягатиме на тому, щоб Кабмін чітко виконував свою основну роботу і виконував всі вимоги, які впливають на фінансову стабільність країни", - додав він.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ у грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів, у рамках якої наша країна отримала перший транш обсягом 1,4 мільярда доларів. Отримання двох траншів за 1,3 мільярда доларів очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні та в листопаді. Термін програми закінчується в лютому 2020 року.

До приїзду чергової місії МВФ в травні парламенту потрібно прийняти закон про "спліт"(розділення функцій Нацкомісії з регулювання ринків фінпослуг між Нацбанком і Нацкомісією  з цінних паперів та фондового ринку), а уряду – закінчити розділення Державної фіскальної служби.