Верланов став головою податкової служби / фото УНІАН

Кабінет міністрів України призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби України (ДПС). Відповідне рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожБоротьба за митницю і податкову: чим загрожує зрив фіскальної реформи

«Сергію Олексійовичу, податкова служба вимагає прозорості, відкритості, як і державна митна служба, щодо якої поки що нам заблокували результат конкурсу в судах, але ми теж переможемо. Завдання перед вами стоїть: організувати відкриту, прозору службу і доброзичливу до бізнесу. Підтримаємо нашого колегу, заступник міністра фінансів. Дякую», - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Відео дня

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня цього року.

Однак 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один із етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посади керівників митної та податкової служб, претендентами на посаду останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс із відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на посаду голови податкової, під час якого перемогу здобув Верланов, кандидатуру якого комісія рекомендувала уряду затвердити в цій посаді.