Ілюстрація / REUTERS

Оціночна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну в найближчі тижні. Точної дати поки немає.

Про це директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс сказав під час брифінгу, повідомляється на сайті Фонду, пише Новое время.

Читайте такожУкраїна отримає новий транш МВФ протягом двох місяців – експерт

Відео дня

"У мене немає конкретних термінів першої оглядової місії в рамках програми МВФ, але ми очікуємо, що місія повернеться до Києва десь в найближчі тижні для оцінки прогресу в рамках програми і обговорення політики на решту року з новою адміністрацією", - зазначив він.

Райс сказав, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард спілкувалася з Володимиром Зеленським після його обрання президентом. В ході розмови вона підкреслила, що Фонд і раніше готовий підтримати Україну і допомогти країні у вирішенні поставлених перед нею завдань.

Лагард також розмовляла з Петром Порошенком, який покидає пост президента. Вона подякувала йому за тісну співпрацю під час його каденції.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року виконавча рада МВФ затвердила нову програму кредитування stand-by для України. Загальний обсяг нової 14-місячної програми - $3,9 мільярда.

Глава НБУ Яків Смолій заявляв у січні, що в 2019 році Україна очікує отримання двох траншів від МВФ у розмірі $1,3 мільярда кожен.