Петро Порошенко / REUTERS

Генеральна прокуратура України почала досудове розслідування щодо можливого тиску чинного президента Петра Порошенка на суддів у справі «ПриватБанку».

Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Читайте такожРада суддів має намір провести моніторинг Окружного адмінсуду Києва через неявку суддів на оцінювання

Відео дня

Розслідування розпочато за заявою суддів Окружного адмінсуду Києва щодо можливого втручання у діяльність суддів вищими посадовими особами держави під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року. Йдеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 376 КК України.

Судді колегії, яка ухвалила рішення у справі щодо націоналізації «ПриватБанку», заявили, що керівництво держави, коментуючи їхнє рішення щодо банку, зробило заяви, що є прямою погрозою судовій системі України, посяганням на її незалежність та неупередженість.

Як повідомляв УНІАН, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня визнав протиправним і скасував рішення від 2016 року про виведення неплатоспроможного «ПриватБанку» з ринку за участю держави.

Того ж дня Порошенко на засіданні РНБО звернувся до Служби безпеки України і Генеральної прокуратури України з проханням оцінити можливості порушення проти суддів Окружного адмінсуду Києва кримінальної справи за неправосудні рішення.