Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів сьогодні введе дзеркальні економічні санкції проти Росії у відповідь на дії уряду РФ.

Читайте такожКабмін розширив перелік заборонених російських товарів

Про це перед сьогоднішнім засіданням уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

"Сьогодні ми підготували рішення, що ми введемо дзеркальні санкції стосовно Росії, ми введемо ембарго на товари, які ми виробляємо в Україні чи можемо замінити... Ми введемо спеціальні мита на російські товари, щоб дати відповідь агресорові, який хоче економічно нашкодити нам", - сказав він.

Як повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, проект постанови Кабміну про заборону ввезення російських товарів на територію нашої країни опрацьовувався, в тому числі, з вітчизняними компаніями.

"Пропонується заборона ввезення на територію України з Російської Федерації таких груп товарів, як промислові, мінеральні добрива, сільськогосподарська продукція, транспортні засоби. Є питання по цементу, по фанері й іншим", - сказав він.

Також Кубів додав, що постановою пропонується створити перешкоду для перетікання капіталу в Росію і збільшити виробничі можливості для вітчизняних товаровиробників.

Також введено спеціальне мито на ввезення російських товарів в Україну.

"Друга позиція, яку ми хочемо розглянути, це проект постанови про запровадження спеціального мита під час ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації", - сказав Кубів.

У підсумку, Кабінет міністрів прийняв вказану постанову з умовою його доопрацювання.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня 2019 року Росія обмежила експорт в Україну російської нафти та нафтопродуктів. З 1 червня такі товари можна буде вивозити до України лише на підставі окремих дозволів.