Кубів запропонував обкласти спецмито російський імпорт / фото УНІАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує ввести спеціальне мито на ввезення російських товарів до нашої країни.

Читайте такожУкраїна вводити нові санкції проти Росії

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, представляючи відповідний проект постанови на засіданні уряду.

Відео дня

"Друга позиція, яку ми хочемо розглянути, це проект постанови про запровадження спеціального мита під час ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації", - сказав Кубів.

За його словами, вживання таких заходів передбачено чинним законодавством України у відповідь на недружні дії країни-агресора.

Кубів зазначив, що мита будуть направлятися в спецфонд держбюджету і використовуватися для програм імпортозаміщення після відповідних змін до бюджетного законодавства, а до цього – до загального фонду.

"Прийняття постанови сприятиме додатковим надходженням до державного бюджету України у другому півріччі 2019 року на рівні 3,7 мільярда гривень і набагато більше", - додав віце-прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня Росія обмежила експорт до України російської нафти та нафтопродуктів. З 1 червня такі товари можна буде вивозити до України лише на підставі окремих дозволів.