Мінгареллі зазначив, що діалог щодо виконання умов програми продовжується / фото УНІАН

Продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом є однією з умов отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу обсягом 500 мільйонів євро.

Читайте такожЗМІ повідомили про відмову МВФ переглядати програму для України, у фонді спростували: "Робота триває"

Про це заявив у коментарі УНІАН голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

Відео дня

"МВФ - одна з умов. Україна має перебувати у програмі з МВФ, щоб отримати нашу макрофінансову підтримку", - сказав Мінгареллі.

За його словами, є й інші умови, але оскільки діалог щодо їх виконання з українською владою триває, назвати конкретних дат надання траншу він не може.

"Не можу сказати. Обговорення між Єврокомісією і міністром фінансів Маркаровою щодо оцінки повноти виконання умов програми триває. Діалог триває, але я не можу назвати жодних дат", - додав Мінгареллі.

Як повідомляв УНІАН, Європейська рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України обсягом 1 мільярд євро.

У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 мільйонів євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року.

15 березня у Мінфіні повідомили, що в Україні працює оціночна місія Євросоюзу з питання надання нашій країні другого траншу макрофінансової допомоги обсягом 500 мільйонів євро, прогнозуючи отримання цих коштів не раніше квітня.