Ілюстрація REUTERS

Українська влада звернеться до Міжнародного валютного фонду з пропозицією почати нову програму фінансування нашої країни після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів України.

Читайте такожЧому МВФ взяв паузу у відносинах з Україною (рос.)

Про це повідомив радник президента України Володимира Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі радіо «НВ».

Відео дня

За його словами, діюча програма співпраці з МВФ є тимчасовою й призначена для підтримки фінансової стабільності в Україні в ході виборчого процесу.

«Скоріш за все, ми після виборчого циклу, формування нового уряду говоритимемо про нову програму, яка відповідатиме пріоритетам і викликам, які стоять перед Україною», - сказав Данилюк.

Водночас, він вважає, що українській владі потрібно продовжувати виконувати умови поточної програми, не прикриваючись політичними причинами.

«На цей час у нас є чинний уряд, який працюватиме до формування нового уряду. Є діюча Верховна Рада, яка може й буде приймати закони, які є в міжнародних зобов'язаннях», - зазначив Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання та дострокові парламентські вибори. 23 травня указ президента про розпуск парламенту набув чинності. Позачергові вибори призначено на 21 липня.

Також глава держави запропонував діючому складу уряду подати у відставку. Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку. 23 травня Гройсман подав до Верховної Ради заяву про відставку.

В Україні другий тиждень працює місія МВФ із метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Минулого тижня в МВФ заявили про готовність відновити переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів і формування нового уряду.