Міністерство має намір більше уваги приділяти внутрішньому ринку / фото УНІАН

Міністерство фінансів не вважає за доцільне вихід на міжнародні ринки капіталу до дострокових виборів до Верховної Ради, які призначено на 21 липня.

Читайте такожУкраїні цього року доведеться виплатити $6,3 мільярда боргів

Про це представники Мінфіну і місії МВФ повідомили інвесторам України під час конференц-зв'язку 29 травня, повідомили LIGA.net учасники розмови.

Відео дня

"Міністерство має намір більше уваги приділяти внутрішньому ринку – найближчим часом він випустить п'ятирічні гривневі ОВДП. Зараз гривневі зобов'язання становлять 35% від всієї суми держборгу. Мета Мінфіну – 50%", - йдеться в резюме конференц-зв'язку, яке розсилала клієнтам одна з великих українських інвест-компаній. Документ є у розпорядженні редакції.

Учасники бесіди відзначили, що уряд має в своєму розпорядженні засоби в еквіваленті 60 млрд грн ($2 млрд). Разом з золотовалютними резервами НБУ ($19,3 млрд) цього достатньо для покриття виплат у 2019 році. На фінальному етапі перебувають переговори з ЄС щодо надання макрофінансової допомоги, і Світовим банком щодо кредитних гарантій. Це додаткова можливість залучити запозичення у валюті, зазначають у Фонді.

Місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом відвідала Київ у період з 21 по 29 травня 2019 для обговорення останніх політичних та економічних подій. Місія готова повернутися до Києва для продовження дискусій щодо нової програми співпраці після парламентських виборів, повідомили в українському представництві МВФ, коментуючи повернення представників Фонду до Вашингтона.