Ілюстрація REUTERS

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду повернеться до Києва для продовження дискусій з українською владою після виборів до Верховної Ради і визначення новим Кабінетом міністрів пріоритетів своєї політики.

Читайте такожУкраїна влітку співпрацюватиме з МВФ для підготовки нової програми співпраці – секретар РНБО

Про це йдеться в переданій УНІАН заяві голови місії МВФ Рона ван Родена, яка працювала в Києві з 21 по 29 травня. 

Відео дня

«Команда фахівців МВФ провела дуже плідні дискусії з владою України, включно з президентом Зеленським, про перегляд програми stand-by між Україною і МВФ. Експерти МВФ дійшли висновку про реалістичність грошово-кредитної і податково-бюджетної політики. Місія готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів, щойно новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики», - йдеться в заяві.

Зазначається, що заява за підсумками місії відображає попередню оцінку експертів МВФ, відображаючи їхню думку за підсумками візиту в країну, яка не обов'язково збігається з думкою Ради директорів Фонду і не буде предметом розгляду на засіданні Ради.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. У рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасоване рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Позачергові парламентські вибори призначено на 21 липня.

Також глава держави запропонував діючому складу уряду подати у відставку. У відповідь на цю пропозицію прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав відповідну заяву до Верховної Ради, однак сьогодні, 30 травня, парламент відхилив заяву.

За підсумками зустрічі з представниками місії президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна продовжує співпрацю з МВФ і залишатиметься його партнером, виконуючи свої зобов'язання.