Ілюстрація REUTERS

Ситуація в переговорах з Міжнародним валютним фондом досить позитивна, і єдиним принциповим питанням є відновлення відповідальності за незаконне збагачення.

Читайте такожНацбанк оцінив обсяг нової програми з МВФ

Про це повідомляється на сторінці Національного банку України в соцмережі Facebook з посиланням на заяву заступника глави НБУ Дмитра Сологуба.

Відео дня

«Крім тимчасових змін у програмі МВФ, ситуація в переговорах з фондом досить позитивна. Єдине досить принципове питання, який виник вже під час виконання програми фонду, - це закон про незаконне збагачення. Щодо решти - великих проблем ми не бачимо», - наголошується в повідомленні.

Згідно зі звітом НБУ про фінансової стабільності за червень, регулятор вважає за доцільне ініціювати нову довгострокову програму співпраці з МВФ ще до завершення поточної програми. При цьому Нацбанк не очікує, що нова програма буде в таких же обсягах, як у кризовому 2015 році, коли Фонд схвалив чотирирічну програму розширеного фінансування на 17,5 млрд дол.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

За підсумками місії МВФ заявили, що фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.