Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд проводив стартові переговори з Україною про нову програму на рівні персоналу, але продовжує чекати завершення майбутніх парламентських виборів для продовження дискусій.

Про це повідомляється на сайті Фонду з посиланням на заяву глави департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райса на традиційному брифінгу у Вашингтоні.

«В Україні повинні відбутися вибори, і ми чекаємо закінчення виборів, перш ніж зможемо продовжити подальше обговорення», - сказав Райс, коментуючи заяви українських чиновників про можливий старт нової три-чотирирічної програми з МВФ наприкінці 2019 року.

Відео дня

Читайте такожУкраїні необхідно почати переговори з МВФ про нову програму вже цього року - голова НБУ

«Наш персонал був в Україні з візитом, і у нас було стартове обговорення. Але ми хочемо дочекатися виборів, щоб рухатися вперед», - додав Райс.

Заступник глави Адміністрації президента Олексій Гончарук в інтерв'ю «НВ. Бізнес»12 червня заявив, що в АП почали думати над новою програмою з Міжнародним валютним фондом на 3-4 роки.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. У рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував нинішньому складу уряду подати у відставку.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.