Сьогодні наглядова рада "Ощадбанку" провела перше засідання / фото УНІАН

Нова наглядова рада державного "Ощадбанку", сформована в рамках оновленого законодавства про вдосконалення корпоративного управління, почала свою роботу.

Читайте такожКабмін затвердив заради трьох держбанків

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, наглядова рада провела перше засідання в оновленому складі.

Відео дня

"Сьогодні історичний день - перше засідання наглядової ради "Ощадбанку", яка вперше складається з незалежних і професійних фахівців. Впевнена, що таке посилення команди банку буде дуже скоро відчутно для його клієнтів, бізнесу, банківської системи й загалом для України", - прокоментувала цю подію міністр фінансів Оксана Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці травня затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави в наглядових рад трьох державних банків: "Ощадбанк", "Укрексімбанк" та "ПриватБанк".

Зокрема, до складу наглядової ради "Ощадбанку" увійшли: Шевки Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, а також Даніель Білак та Дмитро Власов.

Згідно з новим законом про корпоративному управлінні в держбанках, наглядова рада кожного фінустанови складатиметься з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику від Кабінету міністрів, Адміністрації президента та профільного комітету Верховної Ради.