Мінфін розраховує сформувати наглядові ради в держбанках до кінця травня / фото УНІАН

Міністерство фінансів України розраховує сформувати незалежні наглядові ради державних "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та "Приватбанку" до кінця травня.

Читайте такожБільшість у наглядових радах держбанків мають становити незалежні члени - Порошенко

"Після травня у нас будуть у всіх державних банках наглядові ради відповідно до нових стандартів корпоративного управління", - сказала міністр фінансів України Оксана Маркарова в ході дискусії VoxUkraine про ризики державного бюджету України на 2020 рік.

Відео дня

Конкурс в наглядові ради держбанків триватиме з 5 квітня по 10 травня включно.

Як повідомляв УНІАН, для участі в конкурсі претенденти мають до 25 квітня включно надати документи для участі в конкурсі до наглядової ради "Ощадбанку" - компанії "Педерсен енд Партнерс", "Укрексімбанку" - "Уорд Хауел Україна", "Приватбанку" - "Телент Едвайзорс".

Довідка УНІАН. Згідно з новим законом про корпоративне управління в держбанках, наглядова рада кожного фінустанови складатиметься з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику Кабінету міністрів, Адміністрації президента та профільного комітету Верховної Ради.

Меморандум з Міжнародним валютним фондом за новою програмою для України обсягом 3,9 мільярда доларів передбачає призначення незалежних наглядових рад у держбанках до кінця березня 2019 року.