Ліквідація банку триватиме два роки - до 19 червня 2021 року / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб приступив до ліквідації банку "Хрещатик", яка триватиме два роки - до 19 червня 2021 року включно.

Читайте такожФонд гарантування розкрив топ-5 схем виведення грошей із банків

Як повідомляється на сайті фонду, ліквідатором банку на цей період призначено Олександра Шевченка.

Відео дня

Згідно з повідомленням, вимоги кредиторів банку "Хрещатик" приймаються протягом 30 днів з дня публікації інформації про відкликання ліцензії у банку в газеті "Голос України".

Як повідомляв УНІАН, Національний банк 19 червня 2019 року повторно прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Хрещатик".

Регулятор визнав банк неплатоспроможним у квітні 2016 року, проте за два місяці - в липні - клієнти банку ініціювали судовий розгляд щодо правомірності цього рішення.

Наприкінці травня поточного року Верховний суд України підтвердив правомірність рішення НБУ про виведення банку з ринку.

Банк "Хрещатик" працює на ринку України з 1993 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Ключовими власниками фінустанови були: громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міська держадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко із часткою 24%.