Ілюстрація REUTERS

Національний банк України прогнозує старт консультацій за новою програмою з Міжнародним валютним фондом після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.

Читайте такожBloomberg: Україна «дуже активно» веде переговори з МВФ про нову програму

Про це повідомив журналістам голова НБУ Яків Смолій.

Відео дня

«Думаю, що консультації за новою програмою, як говорили представники Фонду, можуть початися після парламентських виборів і формування нового уряду», - сказав Смолій.

За його словами, консультації щодо нової програми не починалися, але Нацбанк знаходиться в постійному діалозі з МВФ щодо взаємин Фонду та України в цілому.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні цього року з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. У рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

За підсумками місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.