Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ / фото shutterstock.com

Рішення лідерів держав і урядів країн-членів Європейського Союзу про продовження економічних санкцій проти Російської Федерації на наступні пів року набуде чинності завтра, 29 червня.

Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС, в якому публікуються офіційні акти та закони Євросоюзу.

Читайте такожЄС продовжив на рік заборону європейським компаніям інвестувати в окупований Крим

Відео дня

Зазначається, що, проаналізувавши стан виконання Мінських угод, Європейська Рада вирішила продовжити на наступні шість місяців - до 31 січня 2020 року - дію економічних санкцій проти РФ.

"Це рішення має набути чинності наступного дня після його опублікування в Офіційному журналі Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Рада Європейського Союзу до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.

У 2014 році ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки.

У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій що кожні пів року.

Попереднього разу Єврорада у грудні 2018 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ. Термін дії цих санкцій мав завершитися 31 липня 2019 року.