Ілюстрація REUTERS

Україна чекає делегацію Міжнародного валютного фонду для досягнення домовленостей щодо нової програми співпраці після формування нового уряду.

Читайте такожУ Нацбанку назвали єдине принципове питання у переговорах з МВФ

Про це повідомила прес-служба Національного банку з посиланням на підсумки зустрічі президента України Володимира Зеленського та голови НБУ Якова Смолія з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном під час візиту української делегації в Торонто (Канада).

Відео дня

«Попереду - переговори з МВФ щодо нової програми співпраці. Чекаємо делегацію МВФ у Києві з метою досягнення робочої домовленості за новою програмою - після формування нового уряду», - йдеться в повідомленні.

Також серед ключових підсумків зустрічі – заява української влади про наміри продовжувати співпрацю з МВФ і вже з новим парламентом втілювати структурні реформи, закладені в поточну програму співпраці. Зокрема, реформи енергетичної сфери та ринку землі.

«Запорука сталого економічного розвитку країни, незалежність та ефективність її центрального банку. Під час зустрічі з МВФ президент України відзначив, що гарантує незалежність Національного банку України», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні цього року з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

За підсумками місії МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів.