Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Нефьодова головою Держмитслужби / фото УНІАН

Новопризначений голова Державної митної служби України Максим Нефьодов упевнений, що зможе за рік запустити систему «електронна митниця».

Про це він повідомив у Львові під час представлення нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського, відповідаючи на питання президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожНефьодов пожалівся на "фіскальний перекіс" на митниці

Відео дня

«Я переконаний, що за рік вона («електронна митниця») буде працювати. Нам знадобилося приблизно рік для того, аби побудувати і розгорнути систему державних закупівель ProZorro. Приблизно такі самі терміни, трошки швидше, пішло на створення «ProZorro.Продажі» - системи, через яку іде приватизація, йде розподіл ліцензій тощо. І мені здається, що такі терміни достатньо реальні для розгортання «електронної митниці» також», - сказав Нефьодов.

За його словам, держава має достатнє фінансування з боку західних партнерів на запуск «електронної митниці», а також велику кількість вітчизняних спеціалістів для успішного завершення цього проекту.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Нефьодова головою Держмитслужби.

26 червня Нефьодов спрогнозував, що служба розпочне діяльність через 2,5 місяця.