Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив членів наглядових рад трьох державних банків за квотою президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожНова наглядова рада "Ощадбанку" розпочала свою роботу

Як повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook народний депутат Павло Різаненко, членом наглядової ради "Приватбанку" стала Юлія Мецгер, "Ощадбанку" – Юрій Храмов, "Укрексімбанку" - Вікторія Страхова.

Відео дня

"Президент визначився зі своїми представниками в наглядових радах державних банків ("залежні члени"): "Укрексімбанк" - Вікторія Страхова, "Ощадбанк" - Юрій Храмов, "ПриватБанк" - Юлія Мецгер", - написав депутат.

Згідно з повідомленням, Вікторія Страхова раніше була секретарем "Приватбанку" і на даний час є радником президента з банківської діяльності, Юлія Мецгер – юристом "Укрексімбанку", а Юрій Храмов до кінця 2010 року працював в "Укрексімбанку" і обіймав посаду заступника голови правління.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці травня затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави в наглядових рад трьох державних банків: "Ощадбанк", "Укрексімбанк" та "ПриватБанк".

До складу наглядової ради "Приватбанку" увійшли Енгін Акчакоча, Андреа Монета, Стівен Сіліг, Шерон Іскья, Надір Шейх, Еран Кляйн як незалежні члени, а також Артем Шевальов і Сергій Олексієнко як представники держави.

До ради "Укрексімбанку" увійшли Пауль Торстен, Стівен Фішер, Дімітрі Чичло, Оляна Гордієнко, Сергій Коновець, Домінік Меню, а також Юрій Буца та Алла Шульга.

До ради "Ощадбанку" - Шевкі Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, а також Даніель Білак та Дмитро Власов.

Згідно з новим законом про корпоративне управління в держбанках, наглядова рада кожної фінустанови складатиметься з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику Кабінету міністрів, Адміністрації президента та профільного комітету Верховної Ради.