Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави до наглядових рад трьох державних банків: "Ощадбанк", "Укрексімбанк" і "ПриватБанк".

Читайте такожНезалежні наглядові ради в держбанках сформують до кінця травня - Мінфін

Як повідомляється на сайті Мінфіну, до кожної ради увійшли шість незалежних членів і два представники держави терміном на три роки, а фактичне виконання повноважень розпочнеться з 14 червня.

Відео дня

Зазначається, що конкурсна комісія провела співбесіди з 69 кандидатами та оцінила їх відповідно до встановлених критеріїв.

За інформацією Мінфіну, до складу наглядової ради "Приватбанку" увійшли Енгін Акчакоча, Андреа Монета, Стівен Сіліг, Шерон Іскья, Надір Шейх, Еран Кляйн як незалежні члени, а також Артем Шевальов і Сергій Олексієнко як представники держави.

До ради "Укрексімбанку" увійшли Пауль Торстен, Стівен Фішер, Дімітрі Чичло, Оляна Гордієнко, Сергій Коновець, Домінік Меню, а також Юрій Буца та Алла Шульга.

У раді "Ощадбанку" Шевки Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, а також Даніель Білак та Дмитро Власов.

Довідка УНІАН. Згідно з новим законом про корпоративне управління в держбанках, наглядова рада кожного фінустанови буде складатися з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику Кабінету міністрів, Адміністрації президента та профільного комітету Верховної Ради.

Меморандум з Міжнародним валютним фондом за новою програмою для України обсягом 3,9 мільярда доларів передбачає призначення незалежних наглядових рад у держбанках до кінця березня 2019 року.

На початку квітня Кабінет міністрів розпочав конкурсний відбір претендентів на посади незалежних членів наглядових рад найбільших держбанків. Для участі в конкурсі претенденти мають до 25 квітня включно надати документи щодо "Ощадбанку" - компанії "Педерсен енд Партнерс", "Укрексімбанку" - "Уорд Хауел Україна", "Приватбанку" - "Телент Эдвайзорс".