Ілюстрація REUTERS

Національний банк України прогнозує старт нової програми структурного фінансування з Міжнародним валютним фондом і отримання в її рамках 2 млрд дол. у четвертому кварталі 2019 року.

Читайте такожУ Нацбанку назвали єдине принципове питання у переговорах з МВФ

Про це повідомив журналістам заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час брифінгу, зазначаючи, що це експертна думка НБУ, відображена в прогнозах регулятора.

Відео дня

«Цього року, в четвертому кварталі, ми очікуємо, що, скоріш за все, буде нова програма з МВФ. Цього року вона почнеться, й Україна отримає 2 млрд дол. й також по 2 млрд дол. у наступні роки», - сказав Сологуб.

Посилаючись на досвід інших країн та квоту України в МВФ, у НБУ оцінили потенційний строк нової програми структурного фінансування в 36-48 місяців, або 3-4 роки, а потенційний обсяг - у 5-10 млрд дол.

Сологуб підкреслив, що продовження співпраці з МВФ важливе для зниження вартості запозичень для України та залучення іноземних інвесторів.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні цього року з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках діючої програми stand-by та вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, яку в лютому було скасовано рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня й запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

За підсумками роботи місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів.