Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), виключила п'ять страхових компаній з Державного реєстру фінансових установ та анулювала свідоцтва про їх реєстрацію, повідомляється на сайті регулятора.

Читайте також«Зелена карта» на автомобіль для поїздок за кордон подешевшала

Зокрема, згідно з даними на сайті комісії, з вищезазначеного держреєстру виключена інформація та анульовані свідоцтва про реєстрацію таких страхових компаній: "Страховий капітал" (Дніпро), "Пріоритет","ОСК-Резерв", "Еталон-Поліс", "Київ Ре".

Відео дня

Раніше, 1 серпня, Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) позбавило страхову компанію "Київ Ре" статусу асоційованого члена і припинило членство компанії в бюро у зв'язку із заборгованістю зі сплати внесків та відрахувань до фондів МТСБУ.

Довідка УНІАН. Нацкомфінпослуг є державним колегіальним органом, підпорядкованим президенту України і підзвітним Верховній Раді.

Основними напрямками роботи Нацкомфінпослуг є створення умов для ефективного і прозорого функціонування ринків небанківських фінансових послуг, забезпечення захисту прав споживачів небанківських фінансових послуг, а також інтеграція у світовий фінансовий простір.

Станом на кінець 2018 року небанківського фінансового ринку належало: 940 фінансових компаній, 281 страхова компанія, 358 кредитних організацій, 359 ломбардів, 62 недержавних пенсійних фондів та інші учасники ринку.