Ілюстрація REUTERS

Меморандум про економічну та фінансову політику за новою програмою Міжнародного валютного фонду передбачає ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Національному банку України (НБУ) і Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР).

Читайте такожНазвані терміни розділення ДФС на податкову та митну служби

Згідно з меморандумом, текст якого є у розпорядженні агентства УНІАН, Верховна Рада України прийме відповідні зміни до законодавства до кінця березня 2019 року.

Відео дня

Зміни передбачають, що нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових та факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейдуть до НБУ, тоді як НКЦПФР займеться регулюванням недержавних пенсійних фондів і фондів фінансування будівництва, а також фондів операцій з нерухомістю.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в липні 2016 року схвалила в першому читанні законопроект про консолідацію нагляду у небанківському фінсекторі, що передбачає скасування Нацкомфінпослуг та передачу її функцій Нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (№2413а). Друге читання документу в парламенті за два роки так і не відбулося.