Голова митної служби просить писати йому на Facebook про будь-які порушення / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов просить писати йому особисто в соціальну мережу Facebook про будь-які випадки вимагання, прихований бізнес митників та інших порушеннях в роботі митного відомства.

Читайте такожНефьодов обіцяє запровадити системні зміни на митниці вже через рік

Про це голова новоствореного відомства написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

«Якщо у вас митниця вимагає хабара - пишіть мені  напряму в ФБ. Якщо хтось бігає по регіонах і розповідає, що потрібно збирати гроші Нефьодову - це жуліки. Здавайте їх мені. Якщо хтось каже, що «домовився із зеленими і тепер стежить за розмитненням» - це мутанти. Здавайте їх Олексію Гончаруку (заступник керівника Офісу президента - УНІАН) і David Braun (можливий керівник майбутньої фракції «Слуга народу» в парламенті Давид Арахамія - УНІАН)», - написав Нефьодов.

Він також попередив працівників митниці, що в разі, якщо ті володіють певним бізнесом, то ця інформація рано чи пізно стане відомою і буде вжито відповідних заходів.

«Якщо хтось із моїх нових підлеглих думає, що їх бізнес якось від мене сховається - ви помиляєтеся. Це лише питання часу. Колеги, я безальтернативно очікую від вас відповіді «даруйте, тепер це не працює, порадьтеся зі своїм керівництвом, нехай вони набирають голову Держмитслужби». Якщо хтось буде розмитнювати щось за командами інших людей - буде звільнений. Якщо хтось на вас тисне - пишіть мені прямо», - додав новий голова ДМС.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів в грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби із середини квітня цього року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.