Нефьодов раніше закликав повідомляти йому особисто про корупцію на митниці / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов назвав аферистами всіх, хто пропонує врегулювати проблеми на митниці за гроші від його імені.

"Я не відчуваю політичного тиску. Я ні з ким не погоджую свої призначення, не обговорюю якихось конкретних кандидатів. Немає ніяких посередників, які представляються, що від мене. Хочу запевнити, що це аферисти", - сказав Нефьодов під час зустрічі з бізнесом, організованої Торгово-промисловою палатою України.

Читайте такожНефьодов повідомив, коли почнеться переведення співробітників ДФС до нової митної служби

Відео дня

Керівник Митної служби нагадав, що раніше просив надсилати йому особисто повідомлення про факти корупції на митницях та інші порушення, в результаті отримав понад тисячу скарг, більшість із яких стосувалася порушень під час розмитнення автомобілів.

"Мені прийшло близько тисячі скарг щодо автомобілів, ще приблизно 50 скарг про те, що десь збирають з маршрутки по 50 грн і десь погані вбиральні. І мені прийшло лише два кейси, де є реальна фабула, яку можна перевірити і на яку можна відреагувати", - сказав Нефьодов.

За його словами, одну з таких справ уже направлено до правоохоронних органів.

Крім того, очільник Митної служби повідомив про плани запустити електронну систему скарг по аналогії з існуючою Dozorro в публічних держзакупівлях - з можливістю залишити скаргу онлайн і відстежувати статус її опрацювання.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Державної митної служби України Максим Нефьодов попросив писати йому особисто в соціальну мережу Facebook про будь-які випадки вимагання, прихованого бізнесу митників та інші порушення в роботі митного відомства.

Також Нефьодов закликав співробітників митниці працювати за новими прозорими правилами, і у разі чинення на них тиску повідомляти особисто йому про ці факти.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби із середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антоніщака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.