Ілюстрація REUTERS

Фінансовий ринок України загалом позитивно сприйняв результати призначення новообраною Верховною Радою нового складу уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Читайте такожГончарук обіцяє за рік показати конкретний результат

Про це в коментарі УНІАН сказав фахівець інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса.

Відео дня

«Фінансовий ринок (сприйняв результати призначення нового Кабміну - УНІАН) - загалом позитивно. Гривня - ніяк», - сказав Фурса, відповідаючи на запитання про реакцію ринку на підсумки призначення нового уряду.

Він також зазначив, що новий склад Кабміну є найкращим за всю історію України.

«Склад уряду – кращий за очікування, але не ідеальний. І вони (уряд - УНІАН) можуть стати тими самими «чиказькими хлопчиками і дівчатами», якщо матимуть підтримку в Адміністрації президента і в парламенті. Але ми в Україні, тому навіть у найкращий Кабмін беруть найбільш токсичних із міністрів попереднього уряду. Передавати досвід, напевно. Й викидають найкращого міністра з попереднього уряду, тому що традиції такі», - додав фахівець Dragon Capital.

Фурса повідомив, що у вересні очікується зниження курсу гривні після періоду зміцнення національної валюти, що пояснюється сезонними факторами.

"У вересні гривня має почати падати. Сезонність», - підсумував експерт.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада призначила членів Кабінету міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Українська гривня за офіційним курсом НБУ за червень зміцнилась до долара США на 2,5% - до 26,18 грн/дол., а за липень - на 4,4%, до 25,02 грн/дол.

У Нацбанку України пояснюють зміцнення національної валюти України підвищенням попиту нерезидентів на українські активи, сприятливими умовами торгівлі для українських експортерів, надходженнями від трудових мігрантів та низьким обсягом виведення дивідендів за кордон.