Верховна Рада призначила членів Кабміну / фото УНІАН

Верховна Рада "пакетним голосуванням" призначила членів Кабінету міністрів України.

Як передає кореспондент УНІАН, голова ВР Дмитро Разумков зазначив, що призначення відбувається відповідно до списку, озвученого прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

За це рішення проголосував 281 народний депутат із 395, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Фракції "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос" та "Опозиційна платформа - за життя" не дали жодного голосу.

Читайте такожРада затвердила Гончарука прем'єр-міністром

Таким чином на посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції призначено Дмитра Кулебу, на посаду віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації - Михайла Федорова, на посаду міністра Кабінету міністрів - Дмитра Дубілета.

Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства став Тимофій Милованов, міністром юстиції - Денис Малюська, міністром фінансів - Оксана Маркарова.

Міністром енергетики та захисту довкілля призначено Олексія Оржеля, міністром інфраструктури - Владислава Криклія, міністром розвитку громад та територій України - Альону Бабак.

Міністром освіти і науки стала Ганна Новосад, міністром охорони здоров’я - Зоряна Скалецька (Черненко), міністром культури, молоді і спорту - Володимир Бородянський.

Міністром соціальної політики призначено Юлію Соколовську, міністром внутрішніх справ - Арсена Авакова, міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб - Оксану Коляду.

Раніше УНІАН повідомляв, що Верховна Рада за поданнями президента підтримала кандидатури Андрія Загороднюка на посаду міністра оборони, а також Вадима Пристайка на посаду Міністра закордонних справ.