Ілюстрація REUTERS

Національний банк України у міру поліпшення макроекономічної ситуації і з урахуванням оцінки ефектів від уже знятих обмежень на валютному ринку буде продовжувати послаблювати і припиняти дію заходів захисту з метою забезпечення режиму вільного руху капіталу без будь-яких обмежень.

Читайте такожЯк фінансовий ринок України відреагував на новий Кабмін: думка експерта

Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на звіт регулятора про введення заходів захисту.

Відео дня

Згідно з повідомленням, загалом від початку цього року НБУ пом'якшив або припинив дію вже понад 30 валютних обмежень.

За даними НБУ, основними факторами, які сприяли продовженню валютної лібералізації в першому півріччі 2019 року, стали стійке зростання економіки України, прийнятні показники платіжного балансу, достатній обсяг міжнародних резервів для виконання зобов'язань України, дедоларизація державного боргу, зниження інтенсивності військового конфлікту на сході країни, стабільна робота банківської системи і поліпшення економічних очікувань.

Довідка УНІАН. В Україні з 7 лютого діє новий Закон «Про валюту і валютні операції», який передбачає послаблення близько тридцяти обмежень на валютному ринку.

Одним з ключових рішень у другому кварталі стало скасування НБУ обов'язкового продажу частини валютної виручки, яка діяла протягом 7 років - з кінця 2012 року.