Ілюстрація REUTERS

Національний банк України очікує на прибуття місії Міжнародного валютного фонду наступного тижня. Про це повідомив журналістам голова НБУ Яків Смолій. «Ми очікуємо на приїзд місії наступного тижня», - сказав Смолій.

Читайте такожУкраїна остаточно розрахувалася з МВФ за програмою stand-by 2014 року

За його словами, під час візиту місії очікується обговорення параметрів нової програми з фондом, включаючи її строк та обсяг.

Відео дня

«Ми сподіваємось на успішне завершення переговорів», - додав Смолій.

Раніше міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що новий уряд готовий до приїзду місії МВФ для обговорення нової програми, яка може стати останньою, тобто, в подальшому наша країна обходитиметься без підтримки кредитора.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках діючої програми stand-by та вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасовану рішенням Конституційного суду України.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів.

29 серпня Верховна Рада призначила Олексія Гончарука прем'єр-міністром і затвердила новий склад уряду, а 30 серпня новопризначений голова уряду анонсував приїзд місії МВФ у період із 10 по 24 вересня.