Ілюстрація REUTERS

Україна готова до приїзду місії ключового кредитора Міжнародного валютного фонду, яка очікується у вересні для обговорення нової програми.

Читайте такожГончарук назвав короткострокові завдання Кабміну

Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

«У нас є формальні місії, які приїжджають, щоб обговорити програму або перегляди. Це те, чого ми очікуємо зараз, щоб обговорити нашу програму», - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що нова програма буде трохи довша і, як розраховують в уряді, може стати останньою.

«У попередні роки Україна завжди завершувала, так би мовити, обривала програми. Але наша мета зробити те, що вдалося багатьом європейським країнам – випуститися з програми», - додала Маркарова, пояснюючи, що йдеться про повне виконання програми, щоб економіка надалі дозволяла обходитися без допомоги МВФ.

«Місія буде – будемо займатися. Швидше за все, вона буде вже у вересні. Міжнародний валютний фонд ще влітку сказав, що повернеться, коли буде новий уряд. Ми готові до цієї активної роботи», - підкреслила міністр фінансів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що місія Міжнародного валютного фонду в період з 10 по 24 вересня прибуде до Києва з метою обговорення нової програми співпраці з Україною.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованого рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.