Гончарук запевнив, що переговорів з "ПриватБанку" Кабмін не проводить / фото УНІАН

Уряд уважно вивчає ситуацію навколо "Приватбанку", але жодних переговорів ні з ким не проводить.

Читайте також"ПриватБанк" після збою працює у звичайному режимі - НБУ

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра України Олексія Гончарука у відповідь на публікації в низці українських ЗМІ з посиланням на Financial Times про можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого у 2016 році "Приватбанку" - бізнесменом Ігорем Коломойським.

Відео дня

"Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над "і": уряд уважно вивчає ситуацію навколо "Приватбанку" (у тому числі й переговори з його колишніми власниками, які проводилися попереднім незалежною наглядовою радою банку). Жодних переговорів уряд ні з ким не проводить", - йдеться в заяві.

Гончарук підкреслив, що він повідомив журналістам FT, що не настільки глибоко знає юридичні деталі цієї справи, щоб коментувати його по суті.

"Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами", - сказано в заяві.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів.

Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони.

У квітні поточного року суди прийняли низку рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом "ПриватБанк", Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.

11 вересня "ПриватБанк" повідомив про прибуття до його головного офісу в Дніпрі групи осіб за підтримки спецназу поліції для проведення обшуку.

Того ж дня в Україні почала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Коментуючи прибуття місії, прем'єр Гончарук заявив, що питання "Приватбанку" не буде перешкодою для досягнення домовленостей з кредитором про нову програму.