Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ратифікувала протокол між урядом України та Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між урядами двох країн щодо уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та капітал.

Читайте такожМінфін запропонував подвійне оподаткування з нижчою "офшорних" країн

За прийняття відповідного закону про ратифікацію проголосували 307 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Заступник міністра фінансів Юрій Гелетій повідомив, доповідаючи щодо законопроекту №0004, що угода дозволить протидіяти розмиття бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування.

"Протокол був підписаний 24 січня 2019 року в Давосі. Він відповідає сучасним стандартам Організації економічного співробітництва та розвитку, правилами протидії розмиття бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування. Цими правилами передбачено збільшення ставок оподаткування процентів та роялті з нуля до 5%, доповнення новою статтею щодо удосконалення процедури взаємного узгодження. А також передбачено розширення механізмів обміну інформацією", - підкреслив він.