Ілюстрація / REUTERS

Пріоритетними завданнями для Кабінету міністрів на найближчий час є підготовка програми своєї діяльності та проект Державного бюджету на 2020 рік.

Читайте такожДержбюджет-2020 має бути внесений в Раду до 15 вересня - президент

Про це під час Погоджувальної ради заявила постійний представник Кабінету міністрів у парламенті Ірина Верещук.

Відео дня

"Зараз перед Кабінетом міністрів стоять два пріоритетні завдання – програма діяльності уряду та Держбюджет-2020", - сказала вона.

Також Верещук додала, що Кабмін вніс на розгляд Ради низку законопроектів, за якими просить оперативно прийняти рішення.

Мова йде про шість законопроектів - щодо ратифікації міжурядових угод в рамках міжнародного співробітництва у сфері оподаткування. Серед них – полегшення виконання податкових правил застосування закону США про вимоги до іноземних рахунках, а також ратифікація договорів про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром, Великобританією, Малайзією, Туреччиною, Швейцарією.

Також Кабмін подав до парламенту три законопроекти про внесення змін до Бюджетного кодексу. Одна з них передбачає виділення фінансування на створення і роботу нового Національного агентства з управління державним боргом.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада на пленарному тижні з 17 по 20 вересня має розглянути проект закону про державний бюджет на 2020 рік.