Сьогодні у ВР представили проект держбюджету / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявляє, що до проекту державного бюджету України на 2020 рік буде багато пропозицій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чи є у представленому сьогодні проекту держбюджету-2020 моменти, які йому не сподобалися.

Читайте такожМіністр фінансів представила держбюджет-2020 депутатам: деталі

Відео дня

«Так, щоб не сподобалися, - я не бачу таких поки що. У нас буде багато пропозицій. Я думаю, що профільний комітет буде їх враховувати або не враховувати», - сказав Корнієнко.

Щодо конкретики пропозицій він зауважив, що з боку Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування йтиметься про пропозиції щодо регіонального розвитку.

«У нас є план завершити децентралізацію наступного року. Тому, відповідно, під це треба спрямовувати додаткові, крім того, що є, - додаткові резерви. Там пропонується збільшити Державний фонд регіонального розвитку. Ми з цим погоджуємося», - зазначив депутат.

Він також додав, що зараз з Міністерством фінансів відбувається обговорення того, як можна «ще додати нашим громадам на місцях фінансових можливостей для реалізації, в першу чергу, таких проектів, які хвилюють усіх людей». Зокрема, депутат навів приклад реконструкції закладів соціальної і побутової сфери; ремонт місцевих доріг.

«Цей бюджет ще треба трішки доопрацьовувати», - додав представник «Слуги народу».