Володимир Зеленський провів зустріч із представниками МВФ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів.

Про це глава української держави заявив під час зустрічі із заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, котра відбулася сьогодні в Києві.

Як повідомили в Офісі президента, під час зустрічі обговорювалася програма підтримки МВФ амбітного порядку денного реформ в України, який реалізується в державі та спрямований на підтримку макроекономічної стабільності та зростання економіки.

Відео дня

Читайте такожУкраїна хоче отримати від МВФ $5 мільярдів за новою програмою — Bloomberg

Зеленський наголосив, що менш ніж за місяць роботи новообрана Верховна Рада ухвалила низку законів, що спрямовані на реформування фінансового сектору, детінізацію економіки та реальну боротьбу з корупцією.

"Я запевняю у повній підтримці структурних реформ в економіці, незалежності Національного банку та всебічного розслідування зловживань у банківському секторі", – заявив президент.

Крім того, сторони торкнулися питання подальших реформ енергетичного сектору та ситуації щодо ПриватБанку.

Зеленський зазначив, що подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду прибула до Києва. Переговори триватимуть до 24 вересня.

Кабінет міністрів очікує, що нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом почнеться до кінця року.