Ілюстрація REUTERS

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду прибула до Києва.

Читайте такожФінальний акорд: якою буде нова програма МВФ для України

Про це повідомив журналістам прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу після засідання Кабінету міністрів.

Відео дня

«Говорити про результати ще рано. Наступного тижня ми вийдемо з окремою комунікацією щодо місії. Вона зараз тільки приїхала. Ми починаємо переговори», - сказав Гончарук.

За його словами, переговори триватимуть до 24 вересня.

«Наше завдання, щоб колеги з МВФ поїхали з Києва з попередньою угодою, досягнутою на технічному рівні, щодо початку програми наприкінці року», - додав прем'єр.

Він підкреслив, що не має сумнівів у тому, що це завдання буде виконано і ніякі перепони, включно з питанням «ПриватБанку», не стануть «наріжним каменем».

«Ми знайдемо спільну мову з МВФ щодо всіх поставлених питань», - резюмував Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук анонсував візит місії МВФ до України в період із 10 до 24 вересня.

У Національному банку також очікували на прибуття місії цього тижня, розраховуючи на обговорення нової програми обсягом у 5-10 мільярдів доларів з отриманням перших 2 мільярдів до кінця 2019 року.

Міністр фінансів Оксана Маркарова напередодні заявляла про повну готовність уряду до приїзду місії й про те, що нова програма може стати останньою, оскільки в подальшому наша країна зможе обходитися без підтримки МВФ.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом від 6 до 20 млрд дол. строком від 2 до 4 років.