Президент Володимир Зеленський / REUTERS

Білорусь є ключовим торговим партнером України, а товарообіг між країнами й надалі має продовжувати рости.

Читайте такожЛукашенко запевнив, що Україна ніколи не матиме проблем на кордоні з Білоруссю

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Другого форуму регіонів України та Білорусі, що проходить у Житомирі.

Відео дня

"Білорусь – наш ключовий торговий партнер. Товарообіг між нашими країнами перевищив 5 мільярдів доларів за минулий рік. Я згоден з Олександром Григоровичем (Лукашенко – УНІАН), ми можемо й маємо перевищити позначку в 6, 8, не хочеться зупинятися, мільярдів доларів", - сказав Зеленський.

За його словами, завдання по збільшенню товарообігу між країнами буде вирішувати спільна міжурядова комісія з торговельно-економічного співробітництва, причому найближчим часом буде оновлена українська частина цієї комісії.

Зеленський додав, що пріоритетом в торговельно-економічних відносинах двох країн є співробітництво в паливно-енергетичному комплексі, інфраструктурні та транспортні проекти, промисловість і виробнича кооперація, а також спільні проекти в аграрно-промисловому комплексі.

Крім того, зазначив президент України, є величезний потенціал для взаємної модернізації підприємств, спільного виходу на ринки інших країн і спільної участі в багатосторонніх проектах.

"Я запрошую білоруських інвесторів до активної співпраці й хочу, щоб історія відносин між Україною та Білоруссю була тільки історією успіху, тільки прогресу", - резюмував Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, під час Першого форуму регіонів України й Білорусі в жовтні 2018 року екс-президент України Петро Порошенко заявив, що потенціал товарообігу між Україною та Білоруссю становить близько 10 мільярдів доларів на рік.