Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон з покращення інвестиційного клімату в Україні, який передбачає захист прав акціонерів, забезпечення виконання договірних зобов'язань, а також покращення у сфері правосуддя та скасування пайової участі в будівництві.

Читайте такожГончарук розповів, внаслідок чого має зростати економіка України

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Відео дня

"Метою є покращення інвестиційного клімату України за окремими напрямами, обраним у результаті комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business", – сказано в пояснювальній записці до документа.

У записці зазначається, що документ вносить зміни в ряд законодавчих актів, що містять застаріле та неефективне регулювання.

Зокрема, у сфері захисту прав акціонерів закон передбачає відповідальність зацікавлених посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані угодою, укладеною з зацікавленістю на неринкових умовах.

Також передбачається вибір незалежного аудитора публічного акціонерного товариства; поширення правила про обов'язкове реченні викупу на акціонерів, які купують 50% акцій товариства; розширення переліку операцій, які вважаються операціями з зацікавленістю.

У сфері будівництва закон скасовує обов'язок сплати пайового внеску у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня Верховна Рада прийняла "Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України зі стимулювання інвестиційної діяльності в Україні" №1059.