Ілюстрація REUTERS

Ключовий кредитор України-Міжнародний валютний фонд скасував в класифікації країн-учасниць регіональну групу «Співдружність незалежних держав» (CIS), в яку раніше входила Україна.

Читайте такожУкраїнська делегація полетіла у США на переговори з МВФ

Згідно з жовтневим звітом МВФ про перспективи розвитку світової економіки, тепер наша країна, а також Молдова, Білорусь та Росія включені в групу «Європа, що розвивається».

Відео дня

Ще вісім пост-радянських країн - Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан - включені в нову регіональну групу «Близький Схід та Центральна Азія» (MECA).

«Найважливіша для нас зміна у розподілі на групи в новому звіті МВФ. Групу CIS/СНД нарешті скасовано. Україна - в групі Emerging and Developing Europe», - прокоментувала рішення МВФ міністр фінансів України Оксана Маркарова в соцмережі Facebook.

Довідка УНІАН. Співдружність незалежних держав - міжнародна організація за участю країн, що раніше входили до складу СРСР.

Колишній президент України Петро Порошенко у відповідь на агресію Російської Федерації в 2014 році відкликав представника України у виконкомі СНД Анатолія Дроня, а в 2018 році ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про остаточне припинення участі нашої країни в роботі статутних органів СНД.