Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України створив комісію із захисту бізнесу, повідомив під час брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожНовим бізнес-омбудсменом України став екс-мер Варшави

«Ми створили комісію із захисту бізнесу при Кабінеті міністрів. До нас часто звертаються представники бізнесу, що хтось когось страхає, вимагає хабара. У мене велике прохання. Нам потрібно ще деякий час, щоб замінити всіх негідників і корупціонерів на державних посадах... Будь ласка, не бійтеся, звертайтеся до нас, розповідайте про ці випадки», - сказав прем'єр.

Відео дня

Він зазначив, що цей новий орган дасть змогу адмініструвати інформацію, яка надходить від бізнесу.

Гончарук висловив сподівання, що чиновників, які беруть хабарі, буде заарештовано і засуджено за законом.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2019 року, бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета повідомив, що представники бізнесу в Україні, які звертаються за допомогою в офіс бізнес-омбудсмена, здебільшого скаржаться на дії податкових і правоохоронних органів.

7 грудня 2017 року в Україні набув чинності закон про обов'язкову відеофіксацію під час проведення обшуків (№2213-VIII), який називають «Маски-шоу стоп». Закон вводить обов'язкову відеофіксацію як під час обшуків, так і при розгляді клопотань слідчим суддею. Відповідно до закону, відеозапис має бути невід'ємним додатком до протоколу обшуку.

14 лютого 2018 року Міністерство юстиції запропонувало Кабінету міністрів створити Комісію з реагування на скарги про порушення під час проведення обшуків на підприємствах, оскільки в відомство як і раніше надходить безліч скарг про порушення, незважаючи на ухвалення закону «Маски-шоу стоп». 28 лютого минулого року уряд створив таку комісію під керівництвом тодішнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.