Альгірдас Шемета / REUTERS

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета не планує залишатися на цій посаді після того, як у травні цього року закінчиться термін дії нинішнього контракту.

Читайте такожПрезидент закликав інвесторів вкладати кошти в Україну

Про це УНІАН повідомила прес-служба бізнес-омбудсмена.

Відео дня

«У травні в Альгірдаса Шемети закінчується термін договору на посаді бізнес-омбудсмена. Альгірдас вважає, що виконав свою місію - створив організацію, яка ефективно допомагає бізнесу боротися з неправомірними діями держорганів. Тому продовжувати контракт він не планує», - повідомила прес-служба бізнес-омбудсмена.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Кабінет міністрів України затвердив колишнього єврокомісара з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдаса Шемету на посаді бізнес-омбудсмена.

Довідка УНІАН. Альгірдас Шемета був міністром фінансів в уряді Литви з 1997 до 1999 року і в 2008-2009 рр. Займаючи цю посаду, він був висунутий на пост єврокомісара, спочатку з питань фінансового програмування і бюджету (2009-2010 рр.), а потім - з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством (2010-2014 рр.).