Ілюстрація REUTERS

Українська делегація продовжує переговори про нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожМВФ покращив прогноз зростання економіки України

Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій у Twitter, коментуючи відповідні фотографії з Вашингтона, куди українська делегація вирушила для участі в щорічних зборах МВФ та Світового банку.

Відео дня

«Перша із зустрічей з МВФ відбулася сьогодні. Разом з керівниками Міністерства фінансів та Міністерства економки спілкувалися із заступником директора МВФ Девідом Ліптоном. Переговори про нову довгострокову програму співпраці тривають», - написав голова НБУ.

Також він повідомив про ще одну важливу зустріч - з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сирілом Мюллером.

За словами Смолія, пріоритети України та Світового банку - очищення банківського сектору України від непрацюючих кредитів як один з необхідних кроків для пожвавлення кредитування бізнесу - збігаються.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, українська делегація в США продовжить переговори з МВФ щодо нової трирічної програми, старт якої очікується цього року.