Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук планує, що нова програма співробітництва України з Міжнародним валютним фондом буде підписана в грудні цього року.

Читайте такожДержборг України скоротився до $82 мільярдів

Про це він повідомив у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

«Колеги з авторитетної світової організації приїхали в Україну для того, щоб почати з нами переговори про нову програму на три роки. Це - початок переговорів, які триватимуть, як мінімум, ще кілька місяців, до того моменту як у грудні, як ми це плануємо, буде підписано нову програму», - сказав він.

Прем'єр додав, що до моменту підписання нової програми буде кілька етапів переговорів. Так, через кілька тижнів ключові міністри уряду України відвідають офіс МВФ у США, де, як очікується, будуть досягнуті попередні домовленості про склад і структуру нової програми.

Як повідомляв УНІАН, чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом близько 10 млрд дол. терміном від 2 до 4 років.