Ілюстрація REUTERS

Міжнародні резерви України станом на 1 листопада становлять 21,4 мільярда доларів, що відповідає показнику місяцем раніше.

Читайте такожУкраїна до кінця року повинна повернути $3,3 мільярда боргів

Як повідомляється на сайті Національного банку України, значні обсяги виплат за державним боргом у жовтні були компенсовані зовнішніми надходженнями, валютними інтервенціями та операціями з управління резервами.

Відео дня

Наголошується, що за минулий місяць уряд сплатив в рахунок обслуговування та погашення валютного боргу 632,3 мільйона доларів.

Ці витрати були частково компенсовані надходженнями на користь уряду від міжнародних партнерів, в тому числі від Єврокомісії, на 262,1 мільйона євро.

При цьому Нацбанк поповнив резерви допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 193,9 мільйона доларів.

Крім того, позитивна переоцінка фінансових інструментів в жовтні становить 115 мільйонів доларів.

Також повідомляється, що поточний обсяг резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту.

Довідка УНІАН. Міжнародні резерви України на 1 жовтня становили 21,438 мільярда доларів, що на 3% вище показника на початок року.

Національний банк у жовтні покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України на кінець 2019 року до 22,9 мільярда доларів з 21,7 мільярда доларів, прогнозованих раніше.