Компанія не заперечила інформацію про зміну бенефіціарного власника / фото УНІАН

П’ятий президент України Петро Порошенко почав процес переоформлення кондитерського бізнесу на старшого сина Олексія.

Як з’ясував Центр протидії корупції, у відкритому реєстрі національних громадських діячів з’явилась інформація про зміну бенефіціарного власника компанії ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія" (ЦЕКК). Станом на 6 листопада ним є Олексій Порошенко.

Читайте такожВ Україні з'явиться Фонд національного багатства - на його створення виділять 250 мільйонів гривень

Відео дня

Дані підтверджує і Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. У ньому вказано, що контроль над компанією перейшов до Порошенка-молодшого у результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., що володіє 85% ЦЕКК.

У Roshen опубліковану інформацію не стали заперечувати, але зауважили, що про причини зміни власника відомо тільки бенефіціарам, пише Новое время.

ЦЕКК – одна з головних компаній у структурі корпорації Roshen та є засновником низки інших підприємств. Водночас бенефіціарний власник почав змінюватися і на підприємствах засновництва ЦЕКК: ТОВ "Рошен де люкс", ТОВ "КК Рошен", ТОВ "Рошен-Волинь", ТОВ "Рошен Світ" та інші, які донедавна декларував п’ятий президент.

Петро Порошенка залишається бенефіціарним власником низки інших підконтрольних ЦЕКК підприємств.

Як повідомляв УНІАН, найбільший виробник кондитерських виробів в Україні корпорація Roshen скоротила виробництво на фабриці в Литві та звільнила дві третини робітників.