Ілюстрація REUTERS

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд продовжує переговори з Україною щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

Читайте такожЧи отримає Україна транш МВФ до кінця року: у Нацбанку поділилися очікуваннями

Про це заявив голова департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні.

Відео дня

Він нагадав, що чергова місія Фонду завершила роботу в Києві у вересні.

«Місія також почала обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування, - сказав Райс. - Дискусії щодо нової програми тривають».

Представник Фонду повідомив про обговорення питань фіскальної та монетарної політики, забезпечення незалежності центрального банку і фінансової стабільності, зусиль щодо мінімізації вартості банківських банкрутств для платників податків, верховенства права і боротьби з корупцією.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії у МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

Після переговорів з українською делегацією в США директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен заявив, що місія Фонду в найближчі тижні знову відвідає Київ для обговорення нової програми розширеного фінансування EFF для України. Точна дата поки що невідома.

Цього тижня The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомив, що МВФ відклав фінансову допомогу Україні, оскільки у Фонді стурбовані можливістю президента Володимира Зеленського повернути мільярди доларів з розграбованих банків, проте прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що це не відповідає дійсності.